12-jarigen bezochten windpark langs N45

    13 maart 2020

    HAALTERT – Aspiravi nv, de Belgische ontwikkelaar en exploitant van windenergieprojecten, organiseert in elke Vlaamse provincie belevingsdagen over windenergie voor 12-jarigen. Op 12 maart streek ‘Aspiravi on the road’ neer in Haaltert, aan de voet van een windturbine langs de N45.

    Diverse basisscholen uit Haaltert en omliggende zijn met hun 12-jarige leerlingen langsgekomen. Meer dan 250 kinderen leerden alles over windenergie en het belang van hernieuwbare energie.

    In elke container maakten ze kennis met een ander aspect van windenergie: de overstap van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie, windkracht en de schaal van Beaufort, de omzetting van windkracht in groene stroom, de onderdelen van een windturbine en de troeven van windenergie.

    Maar naast leren, beleefden de kinderen ook heel wat. Ze konden zelf ondervinden hoe hard windkracht 2, 4 of 6 Beaufort is; met hun eigen trapkracht energie opwekken en lampen doen branden; een virtuele klim in een windturbine maken en ervaren hoe het voelt om bovenop een gondel te staan. Dat alles zorgde voor heel wat enthousiaste reacties van zowel kinderen als leerkrachten.

    Uiteraard namen ze ook een kijkje in de voet van de windturbine en mochten ze al hun vragen aan een technicus van Aspiravi stellen.

    Info: Aspiravi.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons