Aanmeldsysteem voor stedelijke en vrije basisscholen

    16 februari 2023

    NINOVE – Ouders moeten zich digitaal aanmelden wanneer hun kind voor de eerste keer naar school gaat of van basisschool verandert.

    Die maatregel geldt voor de basisscholen van het stedelijk onderwijs en het Hartencollege, 1A en 1B van het Hartencollege secundair.

    Voor een inschrijving in de basisscholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap of in het Hartencollege Buitengewoon Onderwijs is geen aanmelding nodig.

    Basisscholen

    Je kunt via deze verbinding doorgeven in welke scholen jij jouw kind het liefst wilt inschrijven. Als in een school niet genoeg vrije plaatsen zijn, bepaalt het aanmeldingssysteem een rangorde.

    Aanmelden kan vanaf 28 februari 2023 (12 uur) tot en met 21 maart 2023 (16 uur). Inschrijven met een ticket doe je in de toegewezen school vanaf 24 april 2023 tot en met 15 mei 2023. De vrije inschrijvingen starten op 23 mei 2023.

    Schepen voor onderwijs Joost Arents (Onafh.): “Het aanmelden in een aantal basisscholen zal wat aanpassing vragen van de ouders. Samen met de scholen doet onze dienst onderwijs er alles aan opdat ouders tijdig geïnformeerd zijn en weten waar ze terecht kunnen met hun vragen. Dat is niet onbelangrijk bij zo’n belangrijke wijziging.”

    Secundaire scholen

    Aanmelden voor secundaire scholen moet enkel voor 1A en 1B in het Hartencollege Secundair Onderwijs: van 27 maart tot 21 april via aanmelden.swe.hartencollege.be.

    Voor de GO! Middenschool Ninove, het GO! Atheneum Ninove en Richtpunt campus Ninove is geen aanmelding nodig.

    Info: aanmelden basisscholenGO! MiddenschoolGO! AtheneumRichtpuntHartencollege.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons