“De GO!-scholen vragen helemaal geen boterhammentaks”

  20 september 2023

  MEERBEKE – Tommy Devuyst (directeur De Wonderwijzer) heeft bedenkingen bij het debat in verband met de tarieven voor schooltoezicht. “Het GO! is het enige net zonder boterhammentaks.”

  Hij reageert op de discussie in de gemeenteraad van 18 september over de tarieven voor het ochtend-, middag- en avondtoezicht. Daaruit zou de indruk kunnen ontstaan, dat ook de GO! basisscholen een zogenoemde boterhammentaks vragen.

  Sociale voordelen

  “Dat is niet juist en het hele debat is eigenlijk veel groter dan die boterhammentaks. Het gaat over het flankerend onderwijs en de sociale voordelen, die worden toegekend aan basisscholen. In Ninove werken ze daarvoor met een formule, waarbij je moet aantonen of je al dan niet recht hebt op sociale voordelen. Wij moeten onze prijzen voor de voor- en naschoolse opvang op die tarieven leggen omdat we anders niet zelfbedruipend zouden zijn. De stedelijke basisscholen kunnen veel lager gaan omdat het lokaal bestuur een deel bijpast.”

  Transparantie

  De basisscholen van het GO! en van het Hartencollege zijn sinds vorig jaar vragende partij om transparantie te hebben in die cijfers, geeft directeur Devuyst nog mee.

  “Maar daar wordt gewoon niet op ingegaan en dat is toch jammer. Wij krijgen geen zicht op de sociale voordelen, die worden toegekend. En nogmaals, het GO! is het enige net zonder boterhammentaks. De tarieven van de voor- en naschoolse opvang moeten we zodanig leggen, dat we zelf break even kunnen zijn, anders werken wij met verlies. De mensen, die instaan voor het toezicht, moeten wij ook betalen.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons