De Wonderwijzer heet leerlingen welkom aan boord

    01 september 2022

    MEERBEKE – De GO! basisschool aan de Kapellestraat start het schooljaar met een nieuw jaarthema ‘Welkom aan boord! (Er)vaar je mee?’

    Het schoolteam zet dit jaar in op het trainen van de executieve functies bij de leerlingen. Die term verwijst naar een aantal complexe vaardigheden, zoals planning, werkgeheugen, aandacht en organisatie. Deze zijn nodig voor het plannen en uitvoeren van doelgericht gedrag en heten uiterst belangrijk te zijn voor de ontplooiing van kinderen.

    Zee

    Op de eerste schooldag was de directeur de kapitein en waren de leerkrachten matrozen. Op de tonen van ‘Pirates of the Caribean’ verwelkomden zij alle Wonderwijzertjes. Ieder kind ontving een instapkaart.

    De leerlingen hadden vooraf ook de opdracht gekregen om verkleed te zijn rond de zee als thema. De ouders kregen koffie en een cakeje in bootvorm aangeboden, volledig in het thema.

    De dag startte met een klein toneeltje, waarin het jaarthema aan de hand van een boot werd voorgesteld. Nadien dansten de kinderen, samen met de ouders en het schoolteam ‘de Marie Louise’.

    De hele dag waren activiteiten voorzien, bedacht door de juffen Sigrid en Ann, met een leuke attentie op het einde van deze eerste schooldag.

    Activiteiten

    Daarmee is de eerste stap gezet voor een schooljaar met een vrij volle agenda, die al in augustus begon met een zeer succesvolle klusjesdag en de aanleg van een beweegpad in het kleuterblok.

    Het volledige schoolteam zal dit jaar een stemtraject volgen met daarop aansluitend de uitbouw van een stemlokaal. Er komen ook projectweken rond verkeer en actief burgerschap.

    Daarnaast neemt De Wonderwijzer actief deel aan activiteiten als de Strapdag, Sportclub naar school, Saved by the bell, de internationale dag van mensen met een beperking, halloween, gedichtendag, de Vlaamse week tegen pesten, carnaval Ninove, Wereldwaterdag, Bednet, de Jeugdboekenmaand, een buitenspeel- en buitenlesdag.

    Dinsdag 18 oktober komt Koen Pelleriaux op bezoek. De afgevaardigd bestuurder van het GO! kan zich dan vergewissen van de ambities van het schoolteam.

    Info: De Wonderwijzer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons