De Wonderwijzer is duurzame en straffe school

    19 juni 2022

    MEERBEKE – De GO! basisschool aan de Kapellestraat ontving een aantal mooie cadeaus voor de duurzame initiatieven, die ze naar aanleiding van de dikke truiendag hebben genomen.

    Net als vele ander scholen, ging ook De Wonderwijze al een hele tijd geleden in zee met MOS. Bij de start in 2001 stond het letterwoord MOS voor de afkorting van ‘Milieuzorg Op School’. Sinds 2013 veranderde de naam in ‘MOS – duurzame scholen, straffe scholen’.

    MOS helpt de scholen om van hun campus een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken. Dat gebeurt samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

    Bomen planten

    De Wonderwijzer organiseerde op 17 februari 2022 voor de dikke truiendag een boomplantactie op het schoolterrein. Zij zijn hiermee de laureaat geworden, naar aanleiding van 20 jaar MOS.

    Woensdag 15 juni ontvingen ze hun cadeaus:
    – het boek van Pieter Boussemaere ‘Tien klimaatacties die werken’,
    – energiemeters,
    – minimum/maximumthermometers,
    – een moestuinpakket met kruiwagens, schopjes, harken, gieter, plantenschepjes en handschoenen,
    – een gratis pedagogische studiedag rond ‘outdoor education’ (buiten lesgeven),
    – een koffer met materiaal.

    Schoolfeest

    Je kunt deze mooie geschenken zelf bekijken tijdens het schoolfeest. Dat heeft zaterdag 25 juni vanaf 13 uur plaats, met als thema: ‘GO! BS de Wonderwijzer fladdert de wereld rond’.

    Om 14.30 uur starten de optredens van de leerlingen, breakdansers en zanger Jamil.

    Verder staan springkastelen opgesteld, een spectaculaire spidertoren en kraampjes om hongerigen en dorstigen te spijzen en te laven.

    Info: GO! De Wonderwijzer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons