€ 200.000 extra voor De Hazelaar

    30 oktober 2023

    NEDERHASSELT/VOORDE – Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) investeert bijna € 7 miljoen in 23 Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten. De stedelijke basisschool De Hazelaar krijgt nog eens € 200.000 bovenop de eerder toegekende € 1,6 miljoen voor 5 nieuwe klaslokalen.

    Schoolbesturen uit het gesubsidieerd (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij) onderwijs kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). Deze regeerperiode trekt Vlaanderen € 3 miljard uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een € 500 miljoen extra in vergelijking met de voorgaande regeerperiode.

    Weyts investeert nu bijna € 7 miljoen in 23 scholenbouwprojecten, verspreid over Oost-Vlaanderen. “We blijven onverminderd investeren in de kwaliteit van ons onderwijs. Investeringen in infrastructuur zijn investeringen in de hardware daarvan. Het is letterlijk en figuurlijk bouwen aan de toekomst van ons onderwijs.”

    De stedelijke basisschool De Hazelaar krijgt € 200.000 extra, bovenop de € 1,6 miljoen, die de minister eerder toekende voor de bouw van 5 nieuwe lokalen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons