Extra Vlaams geld voor scholenbouw

    04 september 2023

    OOST-VLAANDEREN – Onderwijsminister Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert bijna € 10 miljoen in 31 Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten. In Ninove krijgen 4 vestigingen van het Hartencollege extra geld.

    Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor hun bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION).

    Vlaanderen trekt deze regeerperiode een half miljard euro extra uit voor scholenbouw. In totaal gaat het om € 3 miljard aan investeringen, met een focus op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

    Oost-Vlaanderen

    Weyts investeert nu bijna € 10 miljoen in Oost-Vlaamse scholenbouwprojecten. Deze investeringen zijn van groot belang voor de leerlingen en het personeel. In 10 Oost-Vlaamse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd; 21 andere krijgen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.

    Minister Weyst: “In de vorige regeerperiode zijn we begonnen met een inhaalbeweging op het gebied van scholenbouw. In deze regeerperiode hebben we de middelen nog eens fors verhoogd. We willen overal in Vlaanderen zorgen voor meer kwaliteitsvolle plaatsen voor onze leerlingen. Daar kunnen ze dit schooljaar en de schooljaren erna van genieten.”

    Hartencollege

    In Ninove ontvangen 4 vestigingen van het Hartencollege extra middelen.

    Hartencollege Ninove

    Vestiging Werken

    Bedrag (€)

    Basisschool Okegem Renovatie speelzaal tot klaslokaal en refter; inrichten keukenruimte.

    86 033,33

    Basisschool Meerbeke Renovatie sanitair en verzorgingsruimte; vervangen vloeren.

    102 025,00

    Basisschool Onderwijslaan Vervangen buitenschrijnwerk en plaatsen ventilatiesysteem.

    182 918,53

    Secundair Onderwijs Weggevoerdenstraat Plaatsen ventilatie in klaslokalen.

    92 829,27

      TOTAAL

    463 806,13

     

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons