Geel, elke ruzie is teveel

    26 februari 2024

    NEDERHASSELT – De leerlingenraad van de stedelijke basisschool De Hazelaar richtte naar aanleiding van de week tegen pesten een ‘pestpolitie’ op.

    Binnen het jaarthema ‘De Hazelaar kiest kleur’ stond de afgelopen periode het deelthema ‘Geel, elke ruzie is te veel’ in de kijker. Het doel: zorgen voor extra aanspreekpunten op de speelplaats, die de kinderen helpen wanneer het even misloopt.

    De leden van de ‘pestpolitie’ zijn vrijwillige leerlingen van het 4de tot het 6de leerjaar. Zij zorgen ervoor, dat de drempel voor jonge kinderen minder hoog is, dan wanneer ze een volwassene moeten aanspreken.

    De pestpolitie is intussen in alle klassen voorgesteld. Op de speelplaats vallen ze extra op door hun fluohesjes, waarop het logo van de pestpolitie is aangebracht. Enkele leerlingen van de leerlingenraad gingen daarvoor samen met juf Sarah van de Boomhutklas aan de slag met de Cricut, de hobby- en snijmachine van de school. Meteen ook een lesje techniek erbij.

    Info: SBS De HazelaarDe Hazelaar pestpolitie.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons