Gered door de bel

    06 oktober 2022

    MEERBEKE – De Wonderwijzer had woensdag 5 oktober niet alleen oog voor de ‘Dag van de leerkracht’. De school zal zich ook inzetten voor de weeskinderen van Imeldahof op het Caribische eiland Aruba.

    Op honderden scholen in het land luidden de schoolbellen woensdag extra veel en lang. Wereldwijd horen meer dan 259 miljoen kinderen en jongeren om allerlei redenen de schoolbel echter zelden of nooit rinkelen. Nochtans is goed onderwijs dé hefboom voor ontwikkeling, zoals onze geschiedenis het bewijst.

    Belleman

    Daarom vroeg Studio Globo aan alle scholen om op 5 oktober de schoolbel extra te laten rinkelen. Dat is de symbolische actie ‘Saved by the bell’.

    Ook de leerlingen van GO! BS De Wonderwijzer aan de Kapellestraat deden hieraan mee. Ze hadden vooraf een bel versierd en hingen deze bij aankomst op aan touwen. De Ninoofse belleman hielp hen door met luide stem de boodschap van ‘Saved by the bell’ te verkondigen.

    Als kers op de taart kregen de kinderen een bellenblazer van de school. Op het belsignaal van de belleman mocht iedereen héél véél belletjes blazen.

    Om 12 uur rinkelden alle kleuters en leerlingen samen als afsluiter van deze halve schooldag.

    Aruba

    Maar hier stopt het niet voor De Wonderwijzer.

    Juf Anneleen en juf Sara kwamen in contact met Carmen Leenknecht, een docent van de Hogeschool Gent. Zij begeleidt stagiaires, die deelnemen aan een Erasmusproject. Jaarlijks gaat ze met verschillende studenten naar het Kinderhuis Imeldahof op Aruba. Dat is een voorziening, die weeskinderen van 0 tot 8 jaar opvangt.

    De Wonderwijzer gaat samen met de leerlingen materiaal inzamelen, dat ze met de stagiaires kunnen meegeven naar Aruba. Deze gaan drie keer per jaar: de eerste keer is midden oktober en dan nog eens in februari en in april/mei.

    Tijdens hun eerste bezoek tracht De Wonderwijzer contact op te nemen met de voorziening ter plaatse om te bespreken waarmee ze hen het meest kunnen helpen. Het Wonderwijsteam hoopt op deze manier een steentje te kunnen bijdrage aan beter onderwijs voor de kinderen van het Imeldahof.

    Info: GO! BS De WonderwijzerImeldahof-ArubaSaved by the bell.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons