Hartencollege bouwt de grootste fiets voor De Omloop

  26 februari 2022

  NINOVE – De meet van de voorjaarsklassieker Omloop Het Nieuwsblad ligt pal aan het Hartencollege op de Onderwijslaan. De leerlingen en leerkrachten van de basisschool willen dit sportevenement zaterdag 26 februari niet onopgemerkt laten passeren.

  Karel Lobijn (directeur Hartencollege basisschool): “Onze leerlingen en leerkrachten hebben deze week honderden grote en kleine takjes verzameld in onze tuin. Daarmee vormen ze vrijdag op ons grasveld een grote fiets. Stiekem hopen we, dat de ‘koershelikopter’ hem zaterdag in beeld brengt.”

  Zo niet, wil Ninovemedia wel garanderen, dat de eigen drone deze klus zal klaren.

  Ook de ramen van het schoolgebouw kregen een aangepast koerstintje.

  Sporza-Studio

  Al bij al is het zaterdag toch een beetje een feestdag voor de leerlingen van de basisschool.

  “De aankomst leeft enorm bij onze kinderen. Wat wil je, de Sporza-studio staat op onze parking, al het materiaal wordt aangevoerd. Dat zorgt voor een gezellige drukte. Onze leerkrachten spelen daar natuurlijk graag op in. Het zoeken van de takken en het maken van de fiets hebben dan ook nog  een educatief aspect. Zo maken we de koers toch een beetje van ons.”

  Het is de kers op de taart en de perfecte aanloop naar de krokusvakantie.

  Ninofmedia ging langs voor de gepaste sfeerbeelden en dito interviews.

  Info: Hartencollege basisschool Onderwijslaan.

  BDB

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons