Leerlingen Hartencollege Meerbeke strapten voor meer verkeersveiligheid

    15 oktober 2021

    MEERBEKE – De leerlingen van de basisschool Hartencollege Meerbeke namen vrijdag 15 oktober deel aan de jaarlijkse ‘Strapdag’. Tegelijk startte de actie ‘Help Op Fluo Top’. Niet overbodig langs deze drukke verkeersader.

    Vrijdag 15 oktober organiseerde het Hartencollege basisonderwijs Meerbeke de jaarlijkse Strapdag: de leerlingen stappen en trappen die dag naar school. De auto blijft zoveel mogelijk aan de kant. Nieuw dit jaar is dat de school van de herfstvakantie tot de krokusvakantie meedoet met de actie ‘Helm Op Fluo Top!’.

    Verkeersouders

    Een jaar geleden hebben de verkeersouders een werkgroep opgestart. Zij zetten zich vrijwillig in voor meer verkeersveiligheid rondom de school en op weg van en naar school. Zo heeft de verkeerswerkgroep al een actie gehouden om het parkeerbeleid van de school te promoten.

    De ouderraad en de verkeersouders plannen in het 3de trimester nog andere acties zoals een fietscontrole. Naar school fietsen doe je best met een fiets, die helemaal in orde is. Elk jaar willen ze het aantal fietsende leerlingen doen stijgen.

    Fluo en helm

    Dit jaar gaat de aandacht naar de veiligheid van de jonge voetgangers en fietsers tijdens de donkere wintermaanden. Een fluohesje maakt hen beter zichtbaar van op een grotere afstand. Gebeurt er toch een ongeval, dan verlaagt een helm het risico op een ernstig hoofdletsel.

    De leerlingen krijgen elk een spaarkaart. Komen ze met een fluohesje naar school, krijgen ze een sticker; dragen ze een helm, krijgen ze een tweede. Vanaf 21 stickers kunnen ze individuele prijzen winnen; met 60 stickers lonken uitstapjes naar de Zoo van Antwerpen, Planckendael of Bobbejaanland. Klassikaal kunnen ze sparen voor een daguitstap en andere toffe prijzen.

    Zone 30

    We hadden een korte babbel met directeur Marc Vanden Eynde en verkeersouder Jeroen Van Assche.

    Deze laatste had oren naar de suggestie om de statische borden 30 km/uur op de Halsesteenweg te vervangen door dynamische zoals ter hoogte van de basisschool in Denderwindeke.

    Deze lichten enkel op tijdens bepaalde momenten van de lesweek en houden de passerende chauffeurs beter bij de les. Nu negeert zowat iedereen die statische borden; in het beste geval houden ze de 50 km/uur aan.

    Jeroen heeft dit voorstel alvast op het meldpunt van het Agentschap Wegen en Verkeer geplaatst.

    Info: Hartencollege basisschool Meerbeke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons