Leerlingen stellen ‘STOP 5’ samen tegen pesten

    08 oktober 2018

    NINOVE – De Heilige Harten Secundair (HHS) schenken op verschillende momenten tijdens het schooljaar aandacht aan pestpreventie.

    Tijdens de eerste week van oktober stonden alle leerlingen van de 1ste graad stil bij deze problematiek. Roel kwam op school vertellen over zijn pestverleden: hoe pesters hem twaalf jaar lang het leven zuur maakten. Zijn aangrijpende getuigenis maakte de leerlingen heel stil.

    Via een interactieve sessie liet Roel de leerlingen ook stilstaan bij de gevaren van sociale media. Daarnaast kwamen de verschillende facetten van (cyber)pesten aan bod via een stellingenspel.

    Aan het einde van de voormiddag stelde elke klas zijn eigen ‘STOP 5’ samen. Hierin staan afspraken over hoe de klas pesten kan voorkomen en hoe de leerlingen kunnen reageren als ze pesten opmerken.

    Zij onderschreven ook de boodschap die deze week dankzij ‘Make Belgium Great Again’ de wereld is ingestuurd: “Gebruik voortaan deze emoji om aan te tonen dat je niet akkoord bent met (cyber)pesten”.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons