Lezen blijft top in De Wonderwijzer

    02 maart 2023

    MEERBEKE – De GO! basisschool aan de Kapellestraat organiseerden donderdag 02 maart voor de tweede keer een boekenbeurs.

    De boekenmaand is gestart en dus was het in De Wonderwijzer tijd voor de grote kinderboekenbeurs in samenwerking met boekhandel Pardoes. Er was ook al eens een digitale versie geweest, maar de boeken echt kunnen vastnemen lijkt toch nog altijd de voorkeur te genieten.

    Boekhandel Pardoes bracht meer dan 500 boeken voor alle leeftijden: van het 1ste tot het 6de leerjaar. Een van de grote favorieten onder de iets oudere leerlingen is ‘Warrior Cats’.

    Top

    Donderdag kwam elke klas langs en konden de leerlingen hun verlanglijst opstellen. Op basis daarvan volgde in de namiddag vanaf 15 uur een overleg met de ouders.

    De commissie op de verkoop, gaat naar de inrichting van de eigen schoolbibliotheek. Dit en andere initiatieven passen in het project LIST (lezen is top), waarvan het de bedoeling is, dat kinderen per dag in de klas 20 minuten lezen.

    Voor kinderen met een andere thuistaal dan het Nederlands, wordt aan de ouders gevraagd om hun kinderen eerst voor te lezen in hun eigen taal. Op die manier leren ze hun thuistaal grondig kennen, vooraleer over te stappen naar het Nederlands. De school stelt uiteraard het Nederlands voorop en stimuleert daarin sterk de ouders.

    De school verkocht ook snoepjes ten voordele van Nour uit het 2de leerjaar, die momenteel in Nederland een behandeling volgt voor een hersentumor.

    Info: GO! basisschool De WonderwijzerPardoesActie voor Nourtje.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons