Meerbeekse ouderraad leest boekjes in voor voorleesweek

    22 november 2020

    MEERBEKE – De ouderraad van het Hartencollege basisschool Meerbeke organiseert een digitaal voorleesmoment voor de leerlingen.

    De ouderraad houdt tijdens de voorleesweek jaarlijks een voorleesmoment. De ouders lezen dan in de klas voor. Dat zal dit jaar niet mogelijk zijn, gelet op de corona-problematiek.

    Inlezen

    Toch wil de ouderraad de leerlingen hun voorleesmomentje bezorgen. De leden bedachten een leuk alternatief: ze lezen thuis de boekjes in en nemen dit ook op video op. Nadien bezorgen zij beeld en klank via een online platform aan de leerkrachten.

    Deze spelen de voorleessessie dan af in de klas. Op die manier kunnen alle kinderen toch veilig van de voorleesweek genieten.

    Ondervoorzitter Anneleen: “De voorleesweek zet dit jaar in op ouderbetrokkenheid onder het motto ‘Lezers maak je samen’. Voor de ouderraad was dat een extra motivatie om ook dit jaar het leesplezier bij de leerlingen aan te wakkeren, ondanks de omstandigheden. Daarom hebben we samen deze digitale oplossing bedacht. We zijn erg blij, dat we ook dit jaar opnieuw mogen voorlezen in het Hartencollege. Ook al is het dan niet vooraan in de klas, veilig is het zeker en vast.”

    De nationale voorleesweek start maandag 23 november en duurt tot en met zondag 29 november.

    Info: Hartencollege basisschool Meerbeke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons