Ninoofse scholen kijken uit naar de hernieuwde start van het schooljaar

    13 mei 2020

    NINOVE – Rond deze periode wenken voor scholieren, leerkrachten en directies normaal gesproken de examens en nadien de zomervakantie. Dit schooljaar kent echter een onuitgegeven editie van het klassieke verloop. Ook voor de Ninoofse scholen geldt dit. Wij legden ons oor te luisteren bij een aantal onderwijsverantwoordelijken in diverse scholen.

    De scholen zijn sinds 14 maart gesloten. Aanvankelijk zou dat duren tot en met 3 april, na de paasvakantie. Uiteindelijk zal het 18 mei zijn, met voor sommige klassen al een voorproefje op 15 mei. De hernieuwde start van het lopende schooljaar dus in plaats van de klassieke start van een nieuw schooljaar.

    We gingen langs bij enkele Ninoofse scholen om te horen hoe ze tegen die heropstart aankijken en wat dit aan extra organisatie vraagt. Hoe evalueren zij de voorleertrajecten? Hoe verlopen de voorbereidingen en welke specifieke maatregelen hebben zij genomen? Zien ze de heropstart zitten? Zullen alle leerlingen kunnen aanwezig zijn?

    We spraken met lokale onderwijsverantwoordelijken uit de verschillende netten en onderwijsvormen: Jeroen Cooman (directeur stedelijke basisschool Windekind), Fran Goossens (algemeen directeur Hartencollege), Christel Suys (technisch adviseur-coördinator GO! Atheneum Ninove) en Filip Binon (directeur PTI/Richtpunt Ninove).

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons