Parket vindt geen strafbare feiten in Ninoofse Middenschool

    13 januari 2023

    NINOVE – Het onderzoek van het parket Oost-Vlaanderen leverde onvoldoende aanwijzingen voor mogelijk strafbare feiten in de GO! Middenschool. Het dossier is geseponeerd.

    Na het verschijnen van persartikels over wantoestanden, die in de Middenschool van Ninove zouden zijn gebeurd, opende het parket Oost-Vlaanderen op 25 november 2022 een onderzoek naar mogelijk strafbare feiten.

    Onderzoek

    In kader van dat onderzoek gaf het parket Oost-Vlaanderen aan de politiezone Ninove onder andere de opdracht om getuigen en verdachten te verhoren. Ook de berichten, die de leraars met elkaar deelden, zijn onderzocht.

    Na een uitgebreid onderzoek kwam het parket tot de conclusie, dat er onvoldoende aanwijzingen van strafrechtelijke inbreuken. Het parket heeft het dossier inmiddels geseponeerd.

    Dit is donderdagavond 12 januari aan de ouders van de betrokken leerlingen meegedeeld. De Scholengroep 19 Dender heeft als inrichtende macht een eigen intern onderzoek gevoerd. Ook de Onderwijsinspectie van de Vlaamse Gemeenschap heeft deze zaak doorgelicht. Dat onderzoek is nog niet afgerond.

    Info: lees ook ‘Parket opent onderzoek…’‘Grensoverschrijdend gedrag…’

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons