Uitstap naar Leeuw van Waterloo

    15 maart 2024

    MEERBEKE – De vierdejaars van het Hartencollege basisschool brachten vrijdag 15 maart een bezoek aan het domein van Waterloo, inclusief een klim naar de top van de heuvel.

    Tijdens de lessen ‘oriëntatie op de wereld’ leren de leerlingen van het 4de jaar over de voorgeschiedenis en het ontstaan van België.

    Vrijdag 15 maart bezochten zij het ‘Domein van Waterloo 1815’. Na een rondleiding door het Memoriaal-museum leidde een soldaat-gids een werkles over keizer Napoleon. De kinderen bedachten en creëerden elk een wapenschild.

    Met de stapschoenen aan beklommen ze daarna de 226 trappen naar de Leeuw van Waterloo om het uitzonderlijk uitzicht over het slagveld te bewonderen.

    Info: Hartencollege basisschool Meerbeke.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons