Wonderwijzertjes stapten en trapten naar school

    16 september 2022

    MEERBEKE – De jaarlijkse Strapdag was voor de GO! basisschool De Wonderwijzer terug een gelegenheid om de kinderen én de ouders warm te maken voor een autoluwe schoolomgeving.

    Net als elders in Vlaanderen en Brussel kwamen ook de leerlingen van De Wonderwijzer vrijdag 16 september te voet, per fiets of steppend naar school. De auto bleef aan de kant of toch zoveel als mogelijk.

    Strappen

    De kinderen en de juffen verzamelden om 8 uur op het gemeenteplein van Meerbeke.

    Daar vertrokken ze om 8.20 uur te voet, per fiets of op de step naar hun school in de Kapellestraat, even verderop. Ze hadden een fluohesje aan om zeker goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Uiteraard zorgden de juffen voor een waakzame begeleiding.

    De hele dag door hadden allerlei activiteiten plaats om de kinderen én hun ouders aan te zetten toch actief naar school te komen en niet per auto.

    Als afsluiter van de dag wandelde de hele vrolijke bende terug naar het gemeenteplein. Daar konden de ouders en de grootouders de kinderen afhalen om 15.15 uur.

    De kinderen in de opvang wandelden nadien met de juffen terug naar school.

    Het stopt natuurlijk niet bij die éne dag. Het is belangrijk om dit te blijven doen tijdens de rest van het schooljaar.

    Info: GO! basisschool De Wonderwijzer.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons