Ook Forza Ninove tegen windturbine Pamelstraat-Oost

    07 november 2023

    NINOVE – De partij roept het stadsbestuur op om, net zoals het gemeentebestuur van Roosdaal, een ongunstig advies te geven voor de realisatie van deze 236 meter hoge windturbine.

    In een persmededeling zegt Forza Ninove niet principieel gekant te zijn tegen bepaalde vormen van hernieuwbare energie.

    “Maar de inplanting van een dergelijke mastodont, pal naast natuur- en woongebied, vinden wij onaanvaardbaar. De voordelen wegen absoluut niet op tegen de vele nadelen zoals slagschaduw, geluidsoverlast en een gewijzigde horizon. Deze hebben een grote impact op de lokale leefomgeving. De leefbaarheid van bepaalde wijken kan niet worden opgeofferd aan dergelijke projecten.”

    Forza Ninove vraagt aan het Ninoofse stadsbestuur om rekening te houden met de vele bezwaarschriften, die reeds zijn ingediend. “De stad Ninove moet het voorbeeld van Roosdaal volgen en een ongunstig advies geven voor de realisatie van deze windturbine.”

    De provincie Oost-Vlaanderen neemt de uiteindelijke beslissing, ten laatste op 13 maart 2024.

    Info: het volledige Luminus-dossier kan je raadplegen via het omgevingsinzageloket onder het projectnummer OMV_2023048307.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons