Op de babbel bij de honderdjarige Petrus Van De Winckel

    27 mei 2022

    MEERBEKE – “Ik heb een goed leven gehad, maar heb hard gewerkt”, vertelde ons Petrus. We bezochten hem in het woon-zorgcentrum Castelmolen, ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag.

    Petrus Van De Winckel is op 26 mei 1922 geboren in Erembodegem. “Nadien ben ik in Denderhoutem gelukkig getrouwd en daar blijven wonen. Met mijn kameraden hebben we in 1953 zelf ons huis gezet.”

    Of hij zich op zijn honderdste nog goed voelt, afgezien van kwalen verbonden zijn aan zijn leeftijd?

    “Ja, ik maak nog zelf mijn bed op en was me nog helemaal. Ik doe zoveel mogelijk nog alles zelf.” Zijn eetlust is nog opperbest en tegen een snoepje zegt hij niet neen.

    Werken

    Petrus heeft niet echt een geheim, waardoor hij zo oud is kunnen worden.

    “Ik heb heel veel en hard gewerkt en veel verschillende jobs gedaan. De laatste 22 jaar werkte ik in den asfalt, wegen aanleggen met de machines. Een goed werk, niet om er rijk van te worden, maar ik heb goed mijn boterham verdiend.”

    Hij droeg zijn vrouw op handen. “Toen onze dochter geboren is, heeft ze niets meer moeten doen, ik heb ze gespaard en er alles voor gedaan. Een goed leven gehad, maar dag en nacht gewerkt.” Dan wordt Petrus even stil alsof hij mijmert hij over wat voorbij is.

    Muziek

    Dat harde werken is al een tijd niet meer nodig. Sinds vijf jaar verblijft Petrus verblijft het WZC Castelmolen in Meerbeke.

    Een van zijn dagelijkse bezigheden is tekeningen inkleuren. Al ging zijn artistiek talent toch wat verder, getuige een schilderijtje aan de muur, dat hij zelf heeft vervaardigd.

    Teevee kijken is uiteraard ook een tijdverdrijf en vooral veel naar muziek luisteren, bij voorkeur van de jaren ’60 en ’70.

    “Helen Shapiro en Roy Orbison waren mijn favorieten, al verstond ik er niet veel van. En natuurlijk ook de orgels, die vroeger op veel plaatsen stonden.”

    Zijn verjaardag is alvast niet onopgemerkt voorbijgegaan. Niet alleen kwam Ninofmedia even langs voor een babbel. Ook een delegatie van het Ninoofse stadsbestuur met burgemeester Tania De Jonge en de schepenen Veerle Cosyns en Katie Coppens bracht Petrus een bezoek.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons