Openbare nachtverlichting gaat geleidelijk terug aan – Nieuwe versie

    25 september 2023

    NINOVE – De netwerkbeheerder Fluvius start maandag 9 oktober met de manuele aanpassing van alle cabines om de openbare verlichting ’s nachts opnieuw te laten branden.

    De binnenstad komt eerst aan de beurt, daarna volgen de deelgemeenten. Het zal ongeveer 3 tot 4 weken duren vooraleer alle elektriciteitscabines zijn omgeschakeld.

    Al vanaf 9 oktober zullen de lichten hoe dan ook:

    • over het volledige grondgebied pas doven vanaf 24 uur (in plaats vanaf 23 uur) tot 5 uur,
    • blijven branden op vrijdag, zaterdag én zondag.

    Voor alle duidelijkheid: dit gebeurt in afwachting, dat de openbare nachtverlichting binnen 3 tot 4 weken overal blijft branden, zowel in het centrum als in de deelgemeenten. Blijkbaar zorgde de communicatie daarover vanuit de stadsdiensten voor verwarring.

    Veiligheid

    Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld): “De beslissing om in het kader van de energiebesparing de openbare verlichting ’s nachts te doven was terecht. Nu de prijzen opnieuw op een normaal niveau zitten, is dit ondergeschikt aan de veiligheid van onze inwoners. Net als een aantal andere steden en gemeenten besliste de stad om de openbare verlichting tijdens de nacht opnieuw te laten branden. We zijn daarbij afhankelijk van de timing van Fluvius, maar vanaf 9 oktober kunnen zij starten met het stelselmatig opnieuw aansteken van de nachtverlichting, zowel in de stad als in de dorpen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons