‘Meester’ Etien De Bruyn is niet meer – Nieuwe versie

    04 oktober 2021

    APPELTERRE-EICHEM – De voormalige onderwijzer en schooldirecteur Etien De Bruyn is zondag 03 oktober overleden. Hij zal echter vooral in het collectief geheugen van onze regio bekend blijven als de wedstrijdcommentator met de warme radiostem, die we voortaan op wielerwedstrijden zullen missen.

    De gewezen onderwijzer en eredirecteur van het Karmelieten in Geraardsbergen rolde bijna kwansuis als speaker in het wielerpeloton. Hij was indertijd verzorger van de beloftevolle Ninoofse coureur Jan Baeyens. Tijdens een jeugdkoers in Outer kreeg Etien plots de micro in handen. Als schoolmeester zou hij het wel kunnen uitleggen.

    Commentaar

    Dat bleek een terechte gok, want ontelbaar zijn de wedstrijden, die hij sindsdien heeft becommentarieerd aan de meet. En even ontelbaar zijn de renners, die hij voor de micro haalde om hen het verhaal van hun koers te laten doen. Hij was bovendien perfect tweetalig en altijd aanwezig op koersen langs de beide kanten van de taalgrens.

    Etien De Bruyn was niet alleen onderwijzer, later schooldirecteur in het Karmelieten (Sint-Jozefinstituut Geraardsbergen) en wedstrijdspeaker. Hij speelde in Appelterre ook toneel en was bestuurslid van ‘Willen is Kunnen’, secretaris van de kerkfabriek, voorzitter van de ‘Oudstrijdersbond voor Vrede’ en erevoorzitter van het koor ‘In Dulci Jubilo’.

    In december vorig jaar kreeg Etien een onheilstijding: uitgezaaide longkanker. Hij zette alles op alles om samen met de behandelende artsen het tij te keren en maakte nog plannen om terug de wielerkoersen van deskundige commentaar te voorzien.

    Zijn optimisme mocht niet baten. Hij overleed zondag 03 oktober.

    De uitvaartliturgie heeft vrijdag 08 oktober om 10 uur plaats in de Sint-Gertrudiskerk van Appelterre.

    Onze oprechte deelneming aan de familie en vrienden van Etien.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons