Parkeervakken en tweede fietssuggestiestrook in Fernand Tavernestraat

    29 November 2021

    NINOVE – De meerderheid ging op 22 november akkoord met het markeren van parkeerstroken in de Fernand Tavernestraat om een tweede fietssuggestiestrook mogelijk te maken.

    Schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open VLD) was kort in zijn toelichting: “Die parkeervakken zijn nodig omdat collega Wouter Vande Winkel hier een tweede fietssuggestiestrook wil aanbrengen.”

    Waarna hij het woord doorgaf aan de schepen Vande Winkel (Samen).

    “De fietssuggestiestrook in de Fernand Tavernestraat trekt fietsers aan, die ook tegen de rijrichting fietsen. Dat zorgt voor verwarring en conflicten. Vandaar dit voorstel.”

    Parkeervakken in het gedeelte tussen de Koperwiekenlaan en de Doornweg zouden die problematiek moeten oplossen.

    Meer problemen

    “Waarom enkel daar?”, wou Karolien De Roose (N-VA) weten. “Overigens is niemand uit de buurt op de hoogte. Je brengt een ingrijpende wijziging aan op vraag van 1 buurtbewoner. Er zullen zeker 5 parkeerplaatsen verloren gaan en de buurt vreest, dat dit een voorafname is op betalend parkeren.”

    Dany Goessens (Forza Ninove) zag die fietssuggestiestroken op zich al niet zitten. “Die strook langs de linker straatkant trekt inderdaad de fietsers aan. Nu ga je het nog erger maken. Die stroken voldoen niet aan de voorschriften: te smal en te dicht tegen de parkeervakken. Laat dat, je gaat voor meer veiligheidsproblemen zorgen.”

    In de daaropvolgende discussie ontkenden de beide schepenen in alle toonaarden eventuele plannen voor betalend parkeren.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons