Alle kleuren van de regenboog

    17 december 2021

    NINOVE – De N-VA pleit voor de aanleg van een zebrapad in de regenboogkleuren. Volgens de Jong Open VLD waren zij eerst me dit voorstel.

    Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) wil in elke Vlaamse gemeente of stad op eigen kosten één regenboogzebrapad aanleggen en onderhouden, als het lokaal bestuur dat vraagt. Dat soort zebrapad is een belangrijk symbool in de strijd voor gelijke rechten en verdraagzaamheid ten aanzien van holebi’s en transgenders.

    Voorstel

    Ondertussen hebben een 50-tal steden en gemeenten al een regenboogzebrapad. Ninove mag hierin niet achterblijven, vindt Andrew Vanderpoorten (bestuurslid N-VA).

    “De stad moet enkel een aanvraag indienen. Het AWV kan een regenboogzebrapad aanleggen op een gewestweg. Daarnaast zou het stadsbestuur ook in de binnenstad een gelijkaardig zebrapad kunnen aanbrengen, bijvoorbeeld aan het Oud Stadhuis.”

    Eerst

    Jari Goubert (voorzitter Jong VLD Ninove) is over deze demarche hoogst verbaasd.

    “N-VA Ninove, wakker worden! Wij hebben met Jong VLD Ninove op 20 maart via het burgerparticipatieplatform van de stad het voorstel ingediend voor een regenboogzebrapad. Op de gemeenteraad van 20 september heeft ons gemeenteraadslid, Annelies Van Den Neucker, aan schepen voor mobiliteit Wouter Van De Winkel (Samen) om een stand van zaken gevraagd. Hij heeft bevestigd, dat er een zebrapad komt, hoogstwaarschijnlijk op de Centrumlaan.”

    “N-VA Ninove loopt hier dan ook enorm achter de feiten aan“, concludeert Jaro Goubert. Maar vooral:  “De partij probeert onze verdienste af te nemen.”

    Wakker

    Vanuit haar kuuroord reageert Karolien De Roose (N-VA) dan weer bijzonder kattig op deze jong-liberale reactie.

    “Beste Jong VLD. Wij zijn wakker hoor en we weten dit. Ons voorstel is om in te gaan op het voorstel van jullie minister: op een gewestweg een zebrapad leggen. In plaats van constructief samen te werken voor zowel een zebrapad op een gewestweg als in de binnenstad, krijgen we nu een vermanend blauw vingertje. Het zijn vooral jullie bestuurders, die nogal laat en traag zijn…”

    Lichtjes gênant, die hele vertoning van politiek op zijn smalst. Als witte cis-man kan ik daarover enkel licht meewarig het hoofd schudden en iedereen een verdraagzame en vredevolle kersttijd toewensen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons