• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

  Alsnog geen burgerlijke huwelijken in open lucht

  13 april 2021

  NINOVE – Karolien De Roose (N-VA) kon tijdens de gemeenteraad van 29 maart de meerderheid niet overtuigen om burgerlijke huwelijken in open lucht mogelijk te maken.

  Het N-VA-gemeenteraadslid had haar voorstel via de lokale media al kunnen uiteenzetten. Op de gemeenteraad herhaalde ze haar vraag aan het stadsbestuur om de mogelijkheid tot een burgerlijk in open lucht te voorzien, in plaats van enkel in de trouwzaal van het Oud Stadhuis.

  Goede wil

  “Op die manier kunnen meer mensen deelnemen aan de plechtigheid en kunnen we ook een aantal mooie plekjes in onze stad onder de aandacht brengen. In Oostende, Antwerpen, Lubbeek, Lommel en Gent kan dat al. Met een beetje goede wil, moet dat ook hier lukken.”

  “Een sympathiek voorstel”, vond burgemeester Tania De Jonge (Open VLD). Al bleek niet meteen veel goede wil aanwezig om op het voorstel in te gaan.

  “Ik heb onze diensten om advies gevraagd. Het stadspark is inderdaad een mooie locatie, maar we zitten nog steeds in een gezondheidscrisis. Dat zou een aantrekkingseffect hebben op andere mensen.”

  Praktisch

  Er rezen blijkbaar nog andere bezwaren. “Het vergt ook een hele praktische organisatie. Onze diensten binnen de twee maand een plan laten uitwerken, zoals je vraagt, is veel te krap. We willen kwaliteit bieden voor dit unieke moment. Sinds maart 2020 hadden we 102 huwelijken. Het Oud Stadhuis is een prachtige locatie, ook na de corona-crisis.”

  Karolien De Roose kreeg 16 stemmen achter haar voorstel; de meerderheid verwierp het met 17 tegenstemmen.

  Het is dus wellicht verschoven ‘ad kalendas graecas’. Het N-VA-raadslid kan het nog eens proberen na de eerstvolgende Sint-Juttemis in 2025.

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons