Bingokoning Willy Michiels overleden net voor 83ste verjaardag

    05 juni 2020

    HAALTERT – Willy Michiels, zowat de bekendste man uit Groot-Haaltert, is vrijdagmiddag 5 juni overleden. 

    Willy Michiels is vooral gekend als bingokoning of ‘Chipper’, omdat hij lange tijd baas was van het grootste gokimperium van ons land.

    In oktober van vorig jaar belandde hij in het ziekenhuis na een vermoedelijke hersenbloeding. Sindsdien revalideerde hij in Wetteren, tot hij vorige week in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Haaltert zijn intrek nam.

    Michiels was erg bekend in de ruime regio. Sinds 1970 was hij actief in de Haaltertse politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 besloot hij om na acht bestuursperiodes niet meer op te komen.

    Al was zijn politieke carrière niet helemaal vlekkeloos. Zo kwam hij onder andere in de jaren tachtig in opspraak in een dossier voor fiscale fraude. In 2011 liep hij zelfs tegen een schorsing aan nadat hij was veroordeeld voor omkoping.

    Populair

    Toch bleef hij erg populair. “Hij was iemand die alles deed voor zijn gemeente en zijn inwoners”, vertelt partijgenoot Roger Coppens (CL-VLD).

    “We hadden dan wel onze discussiepunten, maar er was steeds wederzijds respect”, zegt Haalterts burgemeester Veerle Baeyens (N-VA). “We moeten hem eren om wie hij was en wat hij voor onze gemeente heeft betekend. We pogen om op de gemeentelijke website een link naar het rouwregister te zetten, aangezien het nu in coronatijden moeilijk is om een fysiek rouwregister in het gemeentehuis te leggen.”

    EME

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons