Burgerlijke huwelijken binnenkort in lovertheater

    16 mei 2022

    NINOVE – De gemeenteraad van 23 mei e.k. zal wellicht akkoord gaan met het lovertheater achteraan het cc De Plomblom als buitenlocatie voor de burgerlijke huwelijken. “Beter laat dan nooit”, aldus Karolien De Roose (N-VA).

    Het N-VA-raadslid diende op 29 maart 2021 al een voorstel in die zin in. Ze vroeg om een plan uit te werken voor buitenlocaties om burgerlijke huwelijken te sluiten.

    Bezwaren

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) vond het toen een sympathiek voorstel. Maar omwille van de overheersende gezondheidscrisis alsnog niet mogelijk. Er kwamen ook teveel praktische problemen kijken bij de organisatie ervan. En dus stemde de meerderheid het voorstel weg.

    Karolien De Roose: “Meer en meer steden bieden de mogelijkheid om te huwen in openlucht. Ik vond het bijzonder jammer, dat de meerderheid dit N-VA-voorstel vorig jaar niet heeft goedgekeurd, onder de mom van praktische bezwaren. Als je de prachtige foto’s ziet van huwelijken in openlucht uit de omringende steden en gemeenten, merk je pas dat dit een gemiste kans was.”

    Lovertheater

    Maar kijk, op de gemeenteraad van maandag 23 mei staat nu toch een voorstel vanuit de meerderheid. Het lovertheater achteraan het cc De Plomblom zou kunnen dienen als extra locatie om huwelijksplechtigheden in openlucht te voltrekken.

    “Ik ben oprecht blij, dat de meerderheid een jaar later tot nieuwe inzichten is gekomen”, besluit De Roose. “Binnenkort kun je hier ook in openlucht huwen. Mochten constructieve voorstellen uit de oppositie niet systematisch worden weggestemd, dan had de Ninovieter dit voorjaar al kunnen huwen in openlucht. Maar we zijn tevreden: beter laat dan nooit.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons