Burgmeester Guido De Padt stopt per direct

    20 oktober 2023

    GERAARDSBERGEN – Vroeger dan verwacht neemt Ann Panis (Open Vld) de burgemeesterssjerp over van Guido De Padt (Open Vld). Deze besliste om meteen te stoppen omwille van medische redenen.

    Aanvankelijk zou An Panis op 1 januari 2024 burgemeester De Padt opvolgen. Hij had eerder zijn ontslag bekend gemaakt omwille van medische redenen. Die liggen nu aan de grondslag van zijn beslissing om met ingang van 21 oktober al zijn politieke functies neer te leggen.

    De 69-jarige De Padt is 41 jaar actief geweest in de politie, lokaal en nationaal: van gemeenteraadslid tot minister van binnenlandse zaken.

    In 2020 onderging hij een hartoperatie met het bijhorend medisch advies om het rustiger aan te doen. Aanvankelijk zou hij zijn volle termijn uitzitten tot eind 2024, maar in september kondigde hij aan om eind 2023 te stoppen. Blijkbaar zijn de medische redenen sindsdien nog urgenter geworden en besliste de burgemeester om per direct alle politieke functies neer te leggen.

    Schepen An Panis is daardoor vanaf 21 oktober waarnemend burgemeester. Haar partijgenoot Jimmy Colman volgt haar op als schepen voor cultuur, toerisme, erfgoed en middenstand.

    Info: lees ook ‘Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) stopt ermee eind dit jaar’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons