Debat over steunmaatregelen voor de lokale handelaars

    30 maart 2021

    NINOVE – Het nieuwe terrassenplan en de verschillende andere steunmaatregelen waren onderwerp van discussie tijdens de gemeenteraad van 29 maart.

    Zo is er het terrassenplan 2021. Daarbij kunnen horecazaken hun bestaande terrassen uitbreiden of bijkomende terrassenruimte voorzien. Dat plan geldt vanaf de heropening van de horeca tot en met zondag 7 november 2021, het einde van de herfstvakantie (zie inhoud plan onderaan).

    Extra maatregelen

    Stijn Vander Elst (Open VLD) en Anja Beeckman (Samen) wilden van schepen van lokale economie Alain Triest (Open VLD) weten of de stad op korte termijn financiële steunmaatregelen voorziet voor de horeca en andere zaken, die verplicht waren om te sluiten. Voorziet hij een structurele aanpak op middellange termijn, liefst in overleg met de Ninoofse ondernemers?

    Zowel Karolien De Roose (N-VA) als Ilse Malfroot (Forza Ninove) herhaalden hun scepsis ten aanzien van het succes van de geschenkenbon, al had die volgens de schepen wel degelijk zijn effect.

    Hij keek echter verder. “We handhaven de bestaande flankerende maatregelen, zoals bijvoorbeeld het terrassenplan. Op korte termijn schaffen wij de bedrijfsbelasting voor 2020 en 2021 af voor de horeca. We voorzien ook een premie voor alle handelszaken op basis van het aantal maanden verplichte sluiting. Dat vertegenwoordigt ongeveer een half miljoen euro, die we binnen de meerjarenbegroting moeten vrijmaken.”

    Op lange termijn is een overleg gepland met 45 handelaars over meer structurele oplossingen. “We hebben de afgelopen maanden heel veel voorstellen gekregen, maar zullen niet elk verlies kunnen compenseren. Er zijn ook nog de Vlaamse en federale steunmaatregelen. Ons doel is om zo snel mogelijk ondersteuning aan te bieden en deze zo eerlijk mogelijk te verdelen.”

    Info: Terrassenplan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons