Familiedag rond thema ‘Bescherm onze tradities’

    18 april 2022

    MEERBEKE – Het Vlaams Belang hield op paasmaandag 18 april zijn familiedag. Voor Oost-Vlaanderen had deze plaats in trefcentrum De Linde.

    Net als in de andere Vlaamse provincies had het Vlaams Belang voor de familiedag ook in Meerbeke een gevuld kinderprogramma voorzien.

    Daarnaast stonden een uitgebreide receptie met eetstandjes en toespraken op het programma. Daarin legden de sprekers de nadruk op het behoud van de eigen tradities.

    Tradities

    Volgens Filip Brusselmans, de jongste Vlaamse parlementariër, liggen onze identiteit en tradities onder vuur.

    “De linkse kerk voedert al decennia lang een diepe zelfhaat. Kerstmarkten werden wintermarkten, paaseieren werden zoekeieren, onze feestdagen worden hier en daar al ingeruild voor islamitische feestdagen. Wij zijn echter niet bereid om onze tradities en onze gebruiken los te laten. Integendeel: we willen ze bewaren om aan ze de toekomstige generaties door te geven. Deze grote bijeenkomst van jonge gezinnen toont aan, dat we geen as bewaren, maar ons vuur doorgeven.”

    Woke

    Vlaams parlementslid en Ninoofs Forza-raadslid Ilse Malfroot hekelde het woke-activisme.

    “Sinds enkele jaren is dat uit Amerika komen overwaaien. Het is een nog meer radicale haatideologie, die alles wat ruikt naar onze identiteit wil vernietigen. Zo moest zwarte Piet kapotgemaakt worden, zelfs onze woordenboeken en dus onze taal zijn niet veilig voor deze activisten. Met onze familiedagen willen we aan alle Vlamingen tonen, dat we niet beschaamd moeten zijn over wie we zijn. Wij zijn Vlaming en dat willen we blijven!”

     

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons