Forza Ninove over volksraadpleging, fusie en detentiehuis

    23 mei 2022

    NINOVE – We legden aan de verschillende fracties in de gemeenteraad drie kwesties voor. Vandaag geven we de standpunten van Forza-Ninove weer.

    We vroegen de fractieleider Guy D’haeseleer of zijn partij voorstander is van een gemeentelijke volksraadpleging, van een detentiehuis en van een fusie.

    Volksraadpleging

    “Wij zijn zelf absolute voorstander van de bindende volksraadpleging over belangrijke beleidsdossiers”, aldus Guy D’haeseleer. “De uitslag van referenda moeten dus worden opgevolgd. Ze mogen niet worden aanzien als een soort ‘advies’ dat het bestuur naast zich kan neerleggen.”

    Detentiehuis

    “Wij zijn dus absolute voorstander van een volksraadpleging met betrekking tot het detentiehuis. Wij zullen daar trouwens zelf een online bevraging over organiseren.”

    Fusie

    “Een fusie grijpt op een fundamentele manier in op de werking en de dienstverlening van een stad of gemeente. Het is dus evident, dat men daar het oordeel van de inwoners over vraagt en dat oordeel dan ook volgt. Het verplicht de voorstanders van een fusie ook om een gedetailleerd plan voor te leggen met alle voordelen, die een fusie met zich meebrengt: financieel, organisatorisch en op het vlak van de dienstverlening aan de bevolking.”

    Voor Forza Ninove kan een fusie enkel wanneer ze deze dienstverlening aan de bevolking ten goede komt en indien de eigenheid van de stad wordt behouden.

    “Het kan absoluut niet, dat een fusie een louter politieke operatie is, die enkel tot doel heeft om de lokale machtsbasis en de politieke mandaten van bepaalde partijen en/of individuen veilig te stellen.”

    “Indien een fusie wordt opgedrongen, komen Haaltert of Roosdaal in aanmerking.”

    Lees ook: ‘Politieke partijen spreken zich uit over volksraadpleging, fusie en detentiehuis’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons