Gemeenteraad trekt definitieve streep onder Ninoverend debacle

    29 november 2022

    NINOVE – De raadsleden gingen dinsdag 22 november unaniem akkoord met de laatste wettelijke stappen om een einde te maken aan de Ninoverend-saga.

    De vzw Ninoverend was bedoeld om de aantrekkelijkheid van de lokale neringdoeners aan te zwengelen door allerlei initiatieven.

    Een heel kritisch onderzoek door Guy D’haeseleer (Forza Ninove) bracht echter al snel nogal wat problemen aan de oppervlakte. De vzw Ninoverend kon niet overtuigen op het vlak van transparantie en goed beheer van het gemeenschapsgeld.

    De stad besloot dan de stekker uit te trekken en de samenwerking met de vzw te stoppen.

    Dossier sluiten

    De schepen voor lokale economie Alain Triest (Open Vld) somde de laatste vijf stappen op om dit dossier definitief af te sluiten.

    “Wij vorderen € 2.176,26 terug, het overschot van het budget. We trekken het gemeenteraadsbesluit van 13 december 2021 in over de extra toelage van € 10.000 voor het reuzenrad. Er is een voorstel tot minnelijke beëindiging van de samenwerking met de vzw Ninoverend. De stad treedt uit de vzw en we richten een schrijven aan de vzw Ninoverend om een statutenwijziging in die zin door te voeren.”

    Misser

    Karolien De Roose (N-VA) vond, dat de schepen geen reden had om trots te zijn. “Dit was een mislukking, een fiasco. U bent wel politiek verantwoordelijk en geeft bovendien nog een laatste cadeautje van € 10.000 aan de vzw.”

    Elke volger van de raadszitting hoorde het bij die laatste bewering donderen in Keulen. Blijkbaar was het raadslid wat absent geweest en had ze niet begrepen, dat precies voor die € 10.000 het gemeenteraadsbesluit zou worden ingetrokken. “Wellicht hebt u dat verkeerd gelezen”, grijnsde haar buurman Guy D’haeseleer. “Uiteraard steunen wij dit voorstel om het dossier af te handelen, dat Forza Ninove heeft blootgelegd.”

    Verantwoordelijkheid

    Ook de schepen nam met enig leedvermaak kennis van de ‘fausse queue’ van De Roose.

    “Uw medewerker heeft wellicht de verkeerde tekst geschreven om hier af te lezen”, sneerde hij. “Wij geven geen cadeautjes. Mijn verantwoordelijkheid? Ik heb gefaald ja en was inderdaad een voorstander van die vzw. Ik heb daar veel tijd ingestoken. Elders gaat dat goed, hier niet.”

    Hij somde in een tijdlijn vanaf maart de verschillende stappen en acties op om de vzw Ninoverend te begeleiden en te ondersteunen.

    “Ik zal u de lijst bezorgen, maar eigenlijk bent u een jaar te laat. Het is Guy D’haeseleer, die meermaals de kat de bel heeft aangebonden en op het eind bent u op de kar gesprongen. Ik heb wel mijn verantwoordelijkheid genomen en hoop deze saga nu te kunnen afsluiten.”

    Door de bemerking van op de kar te springen, was Karolien De Roose als van een Aziatische hoornaar gestoken. “Pas op het einde? Toen ik hier een hele interpellatie heb gedaan, was u afwezig.”

    “Herbekijk dan de gemeenteraadszittingen op het internet”, gaf de schepen haar nog laconiek mee. “Ik was tijdens een gemeenteraad inderdaad ziek, maar we hebben altijd open gedebatteerd onder leiding van Guy D’haeseleer. Stop met de zwarte piet door te spelen. Iedereen heeft alles kunnen volgen.”

    De gemeenteraad sloot dit onfortuinlijke hoofdstuk unaniem af.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons