Grondige renovatie De Kleine Dender start in april 2024

    13 december 2023

    NINOVE – De meerderheid keurde maandag 11 december de samenwerkingsovereenkomst goed tussen de stad en Sportoase voor de renovatie en de uitbating van het zwembad.

    Ninove is aan Sportoase een jaarlijkse algemene werkingssubsidie verschuldigd van € 1.700.000, op jaarbasis geïndexeerd gedurende een periode van 30 jaar. De stad zal een overheidswaarborg moeten verstrekken, gelijk aan de begrote bouwkost van € 15.066.087,10. Voor die bedragen zal Sportoase het zwembad De Kleine Dender grondig renoveren en gedurende 30 jaar uitbaten.

    De werken starten in april 2024. De uitvoeringstermijn beloopt 549 kalenderdagen en de voorlopige oplevering is gepland voor september 2025. De eigenlijke exploitatie zou midden november 2025 starten.

    Kritisch

    Na die resumé door schepen voor sport Marc Torrekens (Open Vld) volgde een uitgebreid debat, waarin de standpunten, bezwaren en opmerkingen uit de voorgaande discussies nogmaals de revue passeerden. Op zich dus niets nieuw, behalve een uitval van schepen Alain Triest (Open Vld) naar het groene coalitielid van Samen, Jordy De Dobbeleer omwille van zijn kritische kanttekeningen. “Door de obstructie van jullie fractie zijn we 2 jaar verloren. Het was nooit goed.”

    Maar voor de rest zoals gezegd niets nieuw onder de zon, zodat de meerderheid (inclusief het duidelijk verdeelde Samen-conglomeraat) toch de samenwerkingsovereenkomst goedkeurde. “Voor mij is het belangrijkste, dat die overeenkomst is getekend en we tot de snelle realisatie kunnen overgaan”, concludeerde een zichtbaar opgeluchte sportschepen. “Ik hoop op een goed functionerend zwembad gedurende 30 jaar.”

    Forza Ninove onthield zich omdat de partij nooit was betrokken geweest bij de besluitvorming.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons