Guy D’haeseleer (Forza Ninove): “De gedachtenpolitie gaat nog eens een klacht tegen mij indienen.”

    19 januari 2021

    NINOVE – Zijn commentaar op een steekincident in de omgeving van de Graanmarkt, levert Guy D’haeseleer alvast een klacht op van de vzw Allemaal Van Belang. “Daar gaan we weer”, reageert hij laconiek. “Ik zal me nooit laten muilkorven. Ik hoop dat dit duidelijk is.”

    Wij berichtten eerder al over een bizar steekincident woensdagavond 13 januari in de omgeving van de Graanmarkt. Daarbij raakte een persoon gewond aan het hoofd. Diezelfde avond nog kon de politie de vermoedelijke dader oppakken. De zaak is in handen van het parket Oost-Vlaanderen voor verder onderzoek.

    Knuppelen

    Guy D’haeseleer gaf daarover commentaar op zijn FB-pagina: “Criminele jeugdbendes gaan gewoon door in Ninove. Zwart-Afrikaan brengt messteken toe aan Noord-Afrikaan in het kader van drugsoorlog. Felicitaties voor de Ninoofse politiediensten. Voor dergelijk tuig is geen plaats in onze stad. In plaats van te knuffelen moeten de politiediensten knuppelen!”

    De vzw Allemaal Van Belang vond dat erover. De vereniging omschrijft zichzelf als “een burgerbeweging, ongegeneerd idealistisch, humanistisch en universalistisch. Elke mens is uniek en gelijkwaardig, en dat is dik oké. We zijn een beetje allergisch aan roeptoeters, populisten en aan mensen, die geen paprikachips lusten.”

    Klacht

    De vzw diende maandag 18 januari tegen D’haeseleer een klacht in bij UNIA (interfederaal centrum voor gelijke kansen).

    “Wij zijn van mening, dat dergelijke degoutante uitspraken strijdig zijn met de huidige wetgeving. Laat het ons zeker weten als je mee klacht in wil dienen, dan regelen wij de rest. Samenlevingen zijn maakbaar. Dat betekent, dat we er zelf voor kunnen kiezen om dergelijk racisme onder geen enkel beding te aanvaarden.”

    De Forza-voorman ligt daarvan alvast niet wakker. “Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is er een stortvloed aan klachten tegen mij. In het jaarverslag van UNIA van twee jaar geleden stond zelfs, dat ze het meeste werk hadden met mezelf en Francken. Enkele maanden geleden ben ik nog ondervraagd door de recherche omtrent de verkiezingsavond van 2018.”

    Systeem

    Een tiental mensen had klacht ingediend bij het parket wegens racisme. “We zouden Duitse liederen hebben gezongen, de Hitlergroet hebben gebracht enz… Er was geen enkele Ninovieter bij die klagers. Allemaal allochtonen, verspreid over gans Vlaanderen. Alle politiezones zijn al die pipo’s moeten gaan ondervragen. Vier van hen hadden toen al hun klacht ingetrokken.”

    Guy D’haeseleer ziet hierin een duidelijk plan. “Dit kadert natuurlijk allemaal om stokken in de wielen te steken richting 2024. Het is duidelijk, dat er een systeem achter zit om mij tegen 2024 te laten veroordelen en zo een eventuele verkiezing te verhinderen.”

    Info: Allemaal Van BelangGuy D’haeseleerUnia.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons