Guy D’haeseleer (Forza Ninove): “Ninovieters zitten niet te wachten op een detentiecentrum”

    03 augustus 2021

    NINOVE – We vroegen D’haeseleer om een reactie in verband met een mogelijke vestiging van een detentiecentrum in Ninove.

    Hij ziet dat alvast niet zitten. “Niemand is hierover geconsulteerd geweest. Je zou verwachten, dat voor een dergelijk gevoelig dossier de gemeenteraad zou worden ingelicht. Niet dus. Mevrouw De Jonge wil blijkbaar scoren. Maar dat zal alvast niet bij de Ninovieters zijn.”

    Onveiligheid

    Volgens de Forza-kopman zal een detentiecentrum het onveiligheidsgevoel alleen maar doen toenemen.

    “Daar zullen 40 tot 70 jongeren worden ondergebracht. Ik beweer niet, dat het allemaal zware criminelen zijn, maar evenmin koorknapen. Die gasten zitten daar om een grondige reden. Het is trouwens een semi-open centrum. Dat betekent, dat ze op bepaalde momenten van de dag in Ninove zullen kunnen rondlopen.”

    Waar een dergelijk centrum moet komen, is hem evenmin duidelijk.

    “In de stad? Of elders in een open ruimte, die toch al schaarser wordt? Of in een of ander leegstaand gebouw? Het mag dan nog buiten het stadscentrum zijn, Ninove is niet zo groot, dat die gasten niet op enkele minuten in de stad zullen zijn.”

    Zijn conclusie: “De Ninovieters zitten echt niet te wachten op een semi-open detentiecentrum.”

    Info: lees ook ‘Ninove kandidaat voor nieuw detentiehuis?’

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons