Karolien De Roose lijsttrekker  N-VA voor gemeenteraadsverkiezingen 2024

    12 juni 2023

    NINOVE – “Minder dan 500 dagen voor de belangrijke gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 kunnen wij aankondigen, dat de N-VA Ninove alleen naar de kiezer zal trekken”, aldus de lokale voorzitter Steven Vanden Berghe in een persmededeling. “Karolien De Roose is lijsttrekker.”

    In heel veel steden en gemeenten ontstaan strategische allianties en kartels. “Niet de inhoud staat hier centraal”, vindt de voorzitter “maar vooral het behoud van de huidige mandaten en posten. In tegenstelling tot vele dolende partijen geloven wij wél nog in onze partij, ons verhaal en onze boodschap.”

    De verkiezingsuitslag van 2018 was omwille van interne discussies dramatisch voor de N-VA Ninove, die al heel snel had gekozen voor een herbronning in de oppositie. “De afgelopen jaren heeft de nieuwe ploeg van de N-VA Ninove met Karolien De Roose in de gemeenteraad, maar ook buiten de gemeenteraad, keihard gewerkt.”

    Zinkend schip

    Karolien De Roose: “Tijdens de gemeenteraden heb ik steeds de voorstellen gesteund, die een meerwaarde kunnen betekenen voor onze stad en heb ik waar mogelijk ook zaken bijgestuurd. Bij die gemeenteraadszittingen merk je meer en meer, dat de meerderheidspartijen elkaar het leven zuur maken. Meermaals heb ik het gebrek aan daadkracht van de Ninoofse Vivaldi-coalitie aangeklaagd. Deze coalitie is afgeleefd en verschillende gemeenteraadsleden van de meerderheid hebben de afgelopen maanden het zinkende Vivaldi-schip verlaten.”

    Beleid

    Steven Vanden Berghe: “Met de N-VA Ninove, Karolien De Roose en een sterk team willen we een alternatief bieden voor de huidige meerderheid, die zich zichtbaar naar het einde sleept.”

    Hij geeft aan waarvoor de N-VA Ninove in 2024 garant staat.

    • Een vriendelijk en kordaat beleid, waarbij aan nieuwkomers, maar ook aan verenigingen en bedrijven duidelijk wordt gemaakt dat Ninove een Vlaamse stad is.
    • Een gezond financieel beleid zonder verhoging van de belastingen.
    • Investeringen, die echt een meerwaarde zijn voor onze stad en geen nutteloze en dure prestigeprojecten.
    • Voldoende investeringen in de deelgemeenten en niet enkel in de binnenstad.
    • Een nette stad met een strenge handhaving op het sluikstorten.
    • Extra aandacht voor de zwakke weggebruiker, veilige fietsverbindingen naar de scholen en de handhaving van de verkeersregels.
    • Blijvende extra investeringen in veiligheid en politie.
    • Meer groen en echte bomen in onze stad.
    • Bijzondere aandacht voor het Ninoofse erfgoed.

    Opdracht

    Karolien De Roose: “Ik voel me vereerd, dat het afdelingsbestuur van de N-VA Ninove mij zijn vertrouwen schenkt om in oktober 2024 de plaats van lijsttrekker in te vullen. Dat motiveert mij nog meer om mij op alle domeinen in te werken. Het is een nooit aflatende opdracht, die veel tijd en moeite vraagt, maar waarvoor ik mij met overgave zal blijven inzetten. Alles realiseren lukt niemand, zeer veel realiseren soms wel. En dat is mijn uiteindelijke doel.”

    Allianties

    Met die mededeling van de N-VA Ninove stopt ook de geruchtenmolen, als zou de partij toetreden tot een breed kartel van partijen en partijtjes rond burgemeester Tania De Jonge (Open Vld).

    Als we onze bronnen mogen geloven, zou ook Vooruit alleen naar de kiezer willen gaan. De afgelopen tijd bleek trouwens het Samen-vehikel niet meer te werken. Of Groen en de CD&V dan eieren voor hun geld zullen kiezen in een brede nieuwe ‘De Jonge-alliantie’ of ook apart opkomen, zal binnen afzienbare tijd duidelijk worden. De PVDA zou aan een eigen lijst werken en Forza Ninove zal alvast blijven werken om op eigen kracht een meerderheid te realiseren.

    Tussen nu en 13 oktober 2024 liggen nog Europese, federale en Vlaamse verkiezingen, die wellicht ook lokaal wat duidelijkheid zullen brengen. Net als de regelmatige peilingen, die her en der kommer en kwel, dan wel euforie veroorzaken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons