• Discussie? Graag, maar niet anoniem en blijf respectvol.

Karolien De Roose (N-VA): “Maak huwen in openlucht mogelijk”

27 maart 2021

NINOVE – Eens de situatie het toelaat, zou een burgerlijk huwelijk in openlucht moeten kunnen. Daarom zal Karolien De Roose op de gemeenteraad van 29 maart aan het stadsbestuur vragen om dit mogelijk te maken.

Het blijft nog steeds moeilijk om diepe rouw en verdriet met anderen te delen. Maar ook voor vreugdevolle momenten zoals trouwplechtigheden is het zoeken naar alternatieven, die de corona-regels naleven.

Huwen

“Sommige koppels hebben hun huwelijk een jaar of zelfs langer uitgesteld”, aldus Karolien De Roose. “Anderen zullen de komende maanden toch trouwen in beperkte kring. In Ninove gebeurt dit nog steeds in gesloten ruimten zoals de trouwzaal in het oud stadhuis. Andere gemeenten hebben al een buitenlocatie, waar je officieel kan trouwen.”

Met de verwachte versoepelingen in mei en het mooie weer in aantocht, stelt N-VA Ninove voor om de beperkte kring uit te breiden. “Door in openlucht een burgerlijk huwelijk mogelijk te maken kunnen koppels meer familie en vrienden uitnodigen. Weliswaar zonder daarbij het samenscholingsverbod te schenden en met aandacht en eerbied voor de anderhalve meter regel.”

Daarom zal gemeenteraadslid Karolien De Roose op de gemeenteraad van 29 maart aan het stadsbestuur vragen om een dergelijke ruimte in openlucht uit te werken. “Niet alleen kunnen meer mensen deelnemen aan de heuglijke gebeurtenis, de stad kan op die manier ook een aantal mooie plekjes onder de aandacht brengen. Het stadspark, maar ook andere liggingen in de deelgemeenten, zoals bijvoorbeeld de Onze-Lieve-Vrouwkapel in Bevingen, zouden fantastische plaatsen zijn om te trouwen.”

Locaties

Buitenlocaties voor een burgerlijk huwelijk lijkt een goed idee. Maar de kapel van Bevingen en omgeving zijn niet neutraal en dus ongeschikt voor een burgerlijk huwelijk. Toch?
“Dat klopt en de stad moet hiermee zeker rekening houden bij het eventuele uitwerken van het voorstel. Bedoeling is om het debat van huwen op een buitenlocatie nu te starten en dit ook na de pandemie te laten plaatsvinden Of dit nu de kapel van Bevingen, het stadspark, een van onze windmolens of een andere leuke plek in Ninove of deelgemeenten is, is nu minder belangrijk.”
  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.