Klachten over werken voor Fiberklaar

    06 mei 2024

    NINOVE – De aanleg van een glasvezelkabelnetwerk zorgt voor heel wat klachten omdat de herstellingen van voetpaden en opritten te wensen overlaten. Guy D’haeseleer (Forza Ninove) wou weten hoe de stad de uitvoering controleert.

    “Er zijn heel veel klachten van mensen, die terecht aangeven dat de herstellingen te wensen overlaten”, aldus D’haeseleer tijdens de gemeenteraad van 29 april. “Het is alsof de stenen er nadien zijn ingesmeten. Op de duur zal de stad zelf moeten opdraaien voor de kosten. Wat heeft het stadsbestuur ondernomen om ervoor te zorgen, dat de herstellingen degelijk worden uitgevoerd. Als mensen problemen melden bij de stad, krijgen ze soms niet eens een melding van ontvangst van hun klachten.”

    Karolien De Roose (N-VA) had veel gelijkaardige klachten ontvangen en dit probleem al in november aangekaart via een schriftelijke vraag. Ze las omstandig het antwoord hierop voor, dat ze op 18 december had ontvangen. “Ik heb uw werk al gedaan, schepen”, besloot ze tongue in cheek.

    Controle

    Schepen Stijn Vermassen (Samen-Vooruit) gaf toch nog een overzicht over de opvolging werken in opdracht van Fiberklaar.

    “Die worden uitgevoerd door de firma Solutions 30, die op haar beurt onderaannemers inschakelt. Zij vragen de toelating voor de werken aan en plaatsen de signalisatie. We beschikken wel over nieuwe softwarepakketten voor de opvolging, maar het aantal vergunningsaanvragen is wel drie keer zo hoog als voorheen. Soms worden werken tijdelijk geschorst of moet een nieuwe onderaannemer het overnemen. Een aantal firma’s krijgt van ons zelf geen vergunningen meer. Enkele weken na het einde van werken, gebeurt een controle ter plaatse en de aannemer blijft nog 2 jaar aansprakelijk. Het is wel sterk verbeterd.”

    “Dat is de theorie”, repliceerde D’haeseleer. “De problemen blijven. Geef de mensen antwoord als ze een klacht insturen en zorg voor een goede herstelling.”

    Dat de mensen een antwoord moeten krijgen, beaamde de schepen. “Waar gaat het fout? Maar bijvoorbeeld op Hemelrijk is na klachten een nieuwe aannemer aangesteld. De signalisatie ter hoogte van de werken is vaak moeilijk op te volgen, omdat ze soms snel wordt verplaatst.”

    Het zal ongeveer 2 jaar duren, vooraleer het netwerk van Fiberklaar volledig is uitgerold in Ninove en deelgemeenten.

    Info: je kan hier het debat (her)bekijken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons