N-VA Ninove eist respect voor beslissing van gouverneur

    02 juli 2022

    NINOVE – Karolien De Roose zal opnieuw een klacht indienen bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen tegen de nieuwe gunning voor de kunstboom in de Beversteeg.

    Gouverneur Carina Van Cauter vernietigde vorig jaar de onderhandse toekenning van een kunstwerk in de Beversteeg. Dat gebeurde ondermeer na een klacht van N-VA gemeenteraadslid Karolien De Roose. Zij kreeg over de hele lijn gelijk en is dit dossier nadien via verschillende schriftelijke vragen blijven opvolgen.

    Het megalomane project van die doorsteek heeft de Ninoofse belastingbetaler ondertussen al meer dan € 2 miljoen gekost”, aldus De Roose. “Begin mei kreeg ik nog info in verband met de terugvordering van betaalde voorschotten. Toen is met geen woord gerept over de nakende beslissing van het schepencollege om de gunning opnieuw toe te kennen: aan dezelfde kunstenaar, voor hetzelfde werk, maar met een aangepaste motivering.”

    Meer groen

    Volgens de motivering van het stadsbestuur zal het plaatsen van de kunstboom “bijdragen tot een oplossing voor de klimaatcrisis” en “ons nauwer tot de natuur brengen”.

    De Ninoofse N-VA voorzitter Steven Vanden Berghe vindt, dat Ninove nood heeft aan meer groen in de binnenstad. “Het planten van echte bomen zou een veel duurzamere en goedkopere oplossing geweest zijn, dan een kunstboom.”

    Prestige

    De N-VA Ninove is van oordeel, dat schepen Triest (Open VLD) opnieuw de wet op de overheidsopdrachten niet heeft gerespecteerd. “Hij wil halsstarrig zijn metalen boom van € 100.000 geplaatst zien op zijn prestigeproject.”

    Net als vorig jaar zal Karolien De Roose opnieuw een klacht indienen bij de Oost-Vlaamse gouverneur om de gunning te vernietigen.

    Lees ook: ‘Kunstproject aan Beversteeg komt er toch’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons