N-VA Ninove klaagt onduidelijkheid aan over parkeerkaart voor bewoners

    26 mei 2021

    NINOVE – “Over bewonerskaarten in bepaalde zones zaait parkeerbedrijf Optimal Parking Control (OPC) verwarring” vindt de partij. Ze laat in het midden of dit al of niet bewust gebeurt.

    Bestuurslid Yves De Groote en gemeenteraadslid Karolien De Roose hebben het nagetrokken: volgens de website van OPC kostte een eerste bewonerskaart € 50,00 en een tweede € 100,00.

    Misleidend

    “Die informatie is echter onvolledig en bijgevolg misleidend”, vinden zij. “Als je in een betalende zone met parkeermeters woont, moet je inderdaad de eerste bewonerskaart aankopen aan € 50,00 en voor de tweede € 100,00 ophoesten. Maar als je in een blauwe zone of in een niet-betalende parkeerzone of straat woont, is de eerste bewonerskaart nog steeds gratis. De tweede kost ook € 100,00.”

    Yves De Groote woont in parkeerzone zone 5: “Ik verslikte mij even in mijn koffie. Om alle twijfel uit de weg te ruimen, belde ik naar OPC Ninove. Men gaf toe, dat de inlichtingen op de webstek onvolledig zijn. Het zou fijn zijn mocht de schepen van mobiliteit aan OPC vragen om de webstek aan te passen en de juiste gegevens te vermelden.”

    Karolien De Roose voegt er nog aan toe: “Laat je als bewoner niet misleiden door OPC. Het is niet de eerste keer, dat de parkeerbeheerder in opspraak komt. Daarom wil ik alle inwoners van Ninove waarschuwen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons