N-VA Ninove vraagt dat de stad zelf de milieuwetgeving naleeft

    15 juni 2020

    NINOVE – De stadsdiensten gebruiken momenteel een onverhard perceel tussen de Dendermeersen en de Fabrieksstraat. Het dient als opslagplaats voor allerlei materiaal en autowrakken. De stad hoort daar niet thuis, aldus de N-VA Ninove in een persmededeling. De partij vraagt dat de stad uitkijkt naar een meer geschikt terrein.

    De woningen op het einde van de Fabrieksstraat zijn in het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) ingekleurd als woonzone. Het perceel in kwestie is als parking tussen een parkzone, recreatiezone, woonzone en natuurgebied bestemd.

    Het is nu gedeeltelijk gebruikt als opslagplaats van ongebruikte materialen, straatmeubilair, betonblokken, bloembakken en dergelijke. Het dient ook als opslag voor grofvuil, afgedankt straatmeubilair, snoeihout, versleten autobanden, oud ijzer, asfaltpuin, uitgegraven grond, autowrakken en schroot van de technische diensten, in beslag genomen voertuigen door politie, grind, zand.

    Milieuwetgeving

    Voor de bewoners van de Fabrieksstraat, de vele wandelaars en fietsers is dit geen mooi uitzicht. Al deze materialen zijn opgeslagen op een niet verharde en niet-vloeistofdichte ondergrond. Daardoor is er kans op bodemverontreiniging, wat in strijd is met de Vlaamse milieuwetgeving (Vlarem II).

    “De stad moet als uitbater en als normaal zorgvuldig persoon steeds de best beschikbare technieken toepassen ter bescherming van mens en milieu”, aldus Jeroen Van Assche (N-VA), die hier dagelijks voorbij fietst. “Handelt de stad effectief als normaal zorgvuldig persoon voor dit perceel aan de Dendermeersen, een nog te ontwikkelen parkzone? Dit perceel dient als parking, niet als opslagplaats. We vragen aan het stadsbestuur om de milieurichtlijnen te volgen.”

    Uit een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) aan de bevoegde schepen, blijkt ook dat niet is voldaan aan de verplichte decretale voorafgaande melding. “Pas na de vragen van het raadslid is het stadsbestuur wakker geschoten en is een melding gedaan. De stad moet uitkijken naar een terrein, verder weg van bewoning en natuur, dat veel beter geschikt is voor dergelijke opslagactiviteiten.”

    Info: zie ook “Schepen Katie Coppens (Samen): ‘Er zijn geen inbreuken op de milieuwetgeving vastgesteld.’ ”
    MLI
    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons