Nieuwe voorzitter en ondervoorzitter N-VA zetten krachtlijnen uit voor 2024

    04 mei 2022

    NINOVE – Steven Vanden Berghe en Laura Peeters zijn de komende drie jaar respectievelijk de voorzitter en de ondervoorzitter van de N-VA Ninove. De partij ambieert 15 % te halen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024.

    Een veertigtal leden brachten hun stem uit om een nieuw bestuur te kiezen. Steven Vanden Berghe is daarbij de nieuwe voorzitter. Hij volgt Johan Soetaert op, die bij zijn eervol afscheid op veel erkenning kon rekenen.

    Ploeg

    Steven Vanden Berghe (50) is geen onbekende binnen de N-VA-middens als voormalig adviseur op het kabinet van minister Van Overtveldt. Hij is adviseur-generaal bij de federale overheidsdienst (FOD) Financiën en voorzitter bij de rulingdienst (Dienst Voorafgaande Beslissingen in Fiscale Zaken).

    “Na de verkiezingen van 2018 heeft de Ninoofse afdeling zichzelf moeten heruitvinden”, aldus de nieuwe voorzitter. “Maar de partij is blijven volharden. Met deze vastberaden ploeg zijn we helemaal klaar om de voorbereidingen te beginnen voor de verkiezingen in 2024.”

    De N-VA Ninove wil een krachtig inhoudelijk verhaal brengen met een duidelijke politieke lijn. Samen met sterkhouder Karolien de Roose zullen vertrouwde en nieuwe gezichten letterlijk uit hun kot komen.

    Eén daarvan is Laura Peeters, de nieuw verkozen ondervoorzitter. Naast een knap persoonlijk resultaat bij de verkiezingen in 2019, heeft ze zich de afgelopen jaren heel sterk geëngageerd binnen de Jong N-VA en in het algemeen bestuur.

    Ambitie

    Bij de nieuwe bestuursploeg staan nog andere politieke talenten klaar.

    “De N-VA Ninove gaat uit van de eigen sterkte en laat zich niet afschrikken door de hevige polarisering in deze roerloze stad”, aldus de partij in een persbericht. “Het is onze ambitie om in het stadsbestuur te geraken en de eerste Vlaams-nationalist in het schepencollege te brengen. Dit kan alleen als de N-VA Ninove 15 % van de stemmen behaalt en zo 3 of 4 zetels kan loskrijgen. Dat is meteen ook de doelstelling voor 2024.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons