Personeelsbeleid: de toestand is ernstig maar niet hopeloos

    31 mei 2022

    NINOVE – Om hier en daar gaten te dichten in het personeelsbestand, doet de stad een beroep op externen. Alle partijen wilden op de gemeenteraad van 23 mei van de schepen voor personeelsbeleid Joost Arents (Onafh.) vernemen wat hij van plan is om het personeelstekort op te lossen.

    De referentie hierboven aan een voormalig radioprogramma met een lichtjes andere titel, vat de toestand op het vlak van het personeelstekort goed samen.

    Zowel Lieven Meert (Samen) als Guy D’haeseleer (Forza Ninove) en Karolien De Roose (N-VA) wilden van schepen voor personeelsbeleid Joost Arents (Onafh.) een stand van zaken en vooral oplossingen voor dit probleem.

    Externen

    Momenteel zijn er 79 niet-ingevulde plaatsen bij verschillende stadsdiensten.

    Om een aantal gaten in het personeelsbestand voorlopig te dichten, doet de stad al een tijd een beroep op externen. Afhankelijk van de dienst en de positie, waarin deze zijn tewerkgesteld, betaalt ze hiervoor € 825 tot € 1.270 per externe per dag. Voor 2020 bedroeg dat in totaal € 215.937, voor 2021 was dat 1.080.860 en voor 2022 voorlopig € 140.512.

    Actieplan

    Eerder al gaf de schepen een aantal oorzaken aan voor het personeelstekort. Hij herhaalde deze en stelde ook een actieplan in het vooruitzicht, waarmee hij zeker naar de gemeenteraad zal terugkomen.

    Niet alle raadsleden namen meteen vrede met zijn antwoorden en zullen daar de komende maanden zeker nog op terugkomen.

    Info: herbekijk hier het volledige debat.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons