PVDA Ninove blaast eerste kaarsje uit

    15 november 2021

    NINOVE – De lokale afdeling van de Partij Van De Arbeid (PVDA) bestaat 1 jaar. De partij vierde dit zondagnamiddag 14 november met een eerste leden- en sympathisantenfeestje in het Oud Stadhuis.

    Een 50-tal leden en sympathisanten werden verwelkomd met een glaasje bubbels en live muziek. De lokale voorzitter Joachim De Maeseneer en federaal parlementslid Maria Vindevoghel gaven elk een korte speech.

    Engagement

    Deze laatste was 20 jaar geleden de woordvoerster van de Sabéniens na het faillissement van deze luchtvaartmaatschappij.

    Als ACV-vakbondsvrouw had ze nadien veel aandacht voor de vrouwenwerking en de luchtvaartsector. Sinds 2019 is zij parlementslid voor de PVDA.

    Vanuit die ervaringen benadrukte ze het belang van het lokale engagement om dingen te veranderen.

    Alternatief

    Joachim De Maeseneer stelde de lokale afdeling voor in een terugblik op het eerste politieke werkjaar.

    Niet meteen gemakkelijk in deze corona-tijden, maar toch erg succesvol. Zo waren er ondermeer acties tegen de afbouw van de dienstverlening van het openbaar vervoer en ter ondersteuning van de horeca.

    Hij blikte even vooruit in de toekomst en eindigde met een oproep om hen te versterken. Op die manier willen ze in Ninove een volwaardig links, democratisch en sociaal alternatief zijn voor wat hij het rechtse bestuur noemde.

    Waarna het tijd was voor een stukje taart en gezellig bijpraten.

    Info: PVDA Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons