Ramen wzc Klateringen na meer dan 2 jaar gepoetst

    08 november 2023

    NINOVE – “De ramen van het woonzorgcentrum krijgen deze maand een poetsbeurt”, meldt Karolien De Roose (N-VA). Met de liftproblematiek daarentegen gaat het op en af.

    Eind juni klaagden familieleden van bewoners van Klateringen, dat de ramen in meer dan 2 jaar niet waren gepoetst.

    “Alhoewel volgens schepen Arents eind juni een oplossing in zicht was, zijn de ramen nog altijd niet gepoetst”, aldus het N-VA-raadslid. “Uit het recent antwoord op mijn schriftelijke vraag, blijkt dat te zijn gepland voor deze maand. Dit heeft veel te lang aangesleept, maar eindelijk is er een oplossing.”

    Voor N-VA-bestuurslid Johan Soetaert is de aanpak van dit dossier kenmerkend voor hetgeen fout loopt binnen de stadsdiensten. “Wekelijks ontvangen we klachten vanuit de stadsdiensten over het gebrek aan investeringen, het gebrek aan onderhoud van materiaal, bureaucratische en tijdrovende procedures voor de aankoop van goederen en materialen.”

    De lift

    Daarmee zijn de problemen in Klateringen nog niet van de baan.

    Karolien De Roose: “Tijdens mijn interpellatie in de gemeenteraad van april signaleerde ik, dat de lift in Klateringen al weken buiten gebruik was. Personen met een rolstoel of een rollator, maar ook de hulpdiensten en de begrafenisondernemers gebruiken deze lift. Hierdoor moesten mensen, die zich moeilijk kunnen verplaatsen, een langer traject afleggen om het gebouw te kunnen verlaten. Pas na mijn interpellatie is de lift hersteld.”

    Maar niet behoorlijk, vult Johan Soetaert aan: “De bewuste lift is ondertussen al meer dan een week stuk en opnieuw moeten bewoners en bezoekers met een rolstoel of een rollator via een omweg langs de deur aan de cafetaria naar buiten gaan. Dergelijke zaken moet je onmiddellijk aanpakken en niet op een stapel of in een verkeerde kast leggen. De N-VA Ninove pleit voor duidelijke en snelle procedures om deze ongemakken tot een minimum te beperken en niet steeds te wachten tot de problemen opduiken in de pers of op sociale media, zoals onlangs nog het geval was met de bestelwagens van Ninove Nette Stad.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons