Renovatie De Kleine Dender kan eindelijk beginnen

    02 mei 2024

    NINOVE – Een meerderheid van de gemeenteraadsleden stemde maandag 29 april in met de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad en Sportoase.

    De zwembad De Kleine Dender is al dicht sinds 7 maart 2023. Ondertussen zijn verschillende administratieve en juridische stappen genomen. De laatste fase gebeurde maandagavond met de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst, al heerste niet echt een hoerastemming op alle zetels.

    Schulden

    Karolien De Roose (N-VA) was enerzijds tevreden, dat de werken eindelijk konden beginnen, maar vroeg zich af of het getalm niet een bewuste keuze was om tijdens deze legislatuur te besparen en alles door te schuiven naar een volgende bestuursmeerderheid. “De reserves zijn op, de schulden stijgen en het zal een hele uitdaging zijn om elk jaar € 1,7 miljoen op te hoesten gedurende 30 jaar.”

    Volgens Rudy Corijn (Forza Ninove) zou dit echter meer zijn. “Er is een jaarlijkse indexatie voorzien, met 26 juni 2022 als referentiedatum. Bij de start in 2026 zal je al € 1,888 miljoen moeten betalen.”

    De meerderheid rekende bij monde van burgemeester De Jonge (Open Vld), de schepenen Arents (Onafh.) en Coppens (Samen-Vooruit) en Bart Mignon (Samen-CD&V) voor, dat het huiswerk goed was voorbereid en uitgewerkt en dat Sportoase een heel correcte partner is. De lage rente zou het bedrag zelfs nog naar beneden halen, zodat nog langer talmen in het nadeel van de stad zou spelen. In eigen beheer kostte het zwembad aan de stad € 1,2 miljoen per jaar, in de toekomst zal dat € 1,7 miljoen zijn. Op 30 jaar is dat dus een investering van € 15 miljoen.

    Bij de eindstemming ging de meerderheid niet in op de vraag van Corijn om het agendapunt nog even uit te stellen en de onduidelijkheden weg te werken. 17 van de 32 aanwezigen stemden in met de samenwerkingsovereenkomst; de Forza-fractie onthield zich.

    Kleine Dender 2.0

    De groep Sportoase zal in nauwe samenwerking met het stadsbestuur de uitbreiding en de grondige renovatie van het bestaande zwembad De Kleine Dender realiseren.

    Het sportbad, het golfslagbad en de wildwaterkreek van het zwembad blijven behouden, maar worden grondig gerenoveerd. Het zwembadencomplex krijgt een uitbreiding met een instructiebad, een wellnesszone en een uitgebreide familiezone. De brasserie en het terras worden vernieuwd en er komt een nieuwe dans- en groepslessenzaal.

    De (renovatie)werken starten deze lente nog. Sportoase zal het vernieuwde zwembad exploiteren over een periode van 30 jaar.

    Info: renovatie De Kleine Dender.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons