Sint-Berlindisstraat te smal voor parkeervakken

    21 september 2022

    MEERBEKE – Volgens Dany Goessens (Forza Ninove) zijn de parkeervakken in de smalle Sint-Berlindisstraat niet reglementair.

    Dat zegde het raadslid tijdens de bespreking in de gemeenteraad van 19 september over de aanpassing van de signalisatie aldaar.

    “Daar liggen 5 parkeervakken, die er eigenlijk niet mogen zijn. Ze garanderen niet de vrije doorgang van 3 m in de straat. Maar dat zal wel geweest zijn om een Open-VLD-mandataris een plezier te doen.”

    Veiligheid

    Die insinuatie sneed volgend schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open VLD) geen hout.

    “Die liggen er al van in 1991, nog voor die persoon partijlid was. We hebben nu de parkeertijd vermeerderd naar 30 minuten. Voor de ouders is een kwartier te krap als ze hun kinderen aan de schoolpoort ophalen. Ik laat opmeten of de weg door die parkeervakken te smal is en we zoeken desnoods een oplossing. Maar we nemen ze niet weg omwille van de veiligheid voor de ouders en de kinderen. Als we die parkeervakken hier wegnemen, moeten we dat consequent ook elders doen.”

    Zelfs die parkeervakken waren volgens Guy D’haeseleer (Forza Ninove) niet breed genoeg en dus evenmin reglementair. “Trouwens op het gemeenteplein kun je massaal parkeren, tenzij je per se tot in de klas wilt rijden natuurlijk.”

    Letter

    Schepen voor mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) vond dat je de wet af en toe aan de praktijk moet aanpassen.

    “Ook in de Pamelstraat en de Gentsestraat heb je gelijkaardige situaties.” Volgens hem is het niet simpel om de wet hier en elders correct toe te passen “als je met je voeten in de modder staat.”

    “Dat klopt”, beaamde Dany Goessens. “Maar ik heb het verkeersreglement niet uitgevonden. De wegcode moet je volgens de letter van de wet toepassen.”

    De meerderheid keurde de maatregelen voor de Berlindisstraat en de Gemeentehuisstraat goed met 17 tegen 13 onthoudingen.

    Info: Sint-Berlindisstraat en Gemeentehuisstraat

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons