Solidariteitsactie voor Palestina

    24 mei 2021

    NINOVE – Een groep actievoerders betuigde maandagnamiddag 24 mei zijn solidariteit met Palestina. Ze deden dat met een toespraak, een getuigenis van een Palestijn en gezangen van een Palestijns meisje.

    Rond 14 uur verzamelden een tachtigtal leden van Intal (een beweging voor internationale solidariteit) en RedFox (de jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid) aan het Oud Stadhuis.

    Sancties

    Joachim De Maeseneer (PVDA Ninove): “We wilden een duidelijk signaal geven na de nieuwe brutale aanvallen van Israël, die al aan meer dan 60 kinderen het leven hebben gekost in de Gazastrook. Deze nieuwe escalatie van geweld is het gevolg van de brutale en illegale bezetting van Palestina. De internationale gemeenschap kan niet langer toekijken, er is actie nodig. België blijft economische banden behouden met Israël, ondanks alle mensenrechtenschendingen. We vragen, dat er sancties worden genomen. Dat is de enige taal, die Israël verstaat.”

    Onderdrukking

    Het aangekondigde staakt-het-vuren maakt volgens Isabelle Vanbrabant (Intal) geen einde aan de onderdrukking en het koloniale regime van Israël.

    “Dit is slechts tijdelijk. In de tussentijd zal Israël doorgaan met het slopen van huizen, het verdrijven van Palestijnen uit hun huizen, de blokkade van Gaza, het uitbreiden van zijn illegale nederzettingen, enz. Daarom is het onze verantwoordelijkheid om te blijven mobiliseren in solidariteit met Palestina. Dit is nog maar het begin, we zetten de strijd voort.”

    Herbekijk hier de live / Solidariteitsactie voor Palestina

    MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons