Tania De Jonge (Open VLD): “Guy D’haeseleer wil meerderheid uit elkaar spelen”

  11 mei 2022

  NINOVE – De burgemeester reageert op het persbericht van Forza Ninove. “De heer D’haeseleer wil de publieke opinie doen geloven, dat we vechtend over straat rollen, maar dit klopt niet.”

  In het schepencollege is volgens de burgemeester voor heel wat dossiers een algemeen draagvlak.

  “Maar het valt soms voor, dat we het over bepaalde dossiers inderdaad niet eens zijn. Een grondig debat over bepaalde punten binnen de meerderheid moet ook kunnen. Niet iedereen kan over alles dezelfde mening hebben, maar eens de knoop is doorgehakt, staan de neuzen in dezelfde richting.”

  Discussie

  Meestal komen ze er ook uit, behalve blijkbaar in een bepaald dossier.

  “Hier was inderdaad een grondig meningsverschil, met die passage in de notulen tot gevolg. Als een schepen vraagt om iets op te nemen in de notulen, wordt dit ook gedaan. Uiteindelijk is ook dit dossier door onze administratie uitgeklaard en opgelost; dat is voor mij als burgemeester het belangrijkste. Voor alle duidelijkheid: fundamentele discussiepunten zijn schaars en het gebeurt uiterst zelden, dat er een wisselend stemgedrag is in het schepencollege. Binnen het schepencollege en de gemeenteraad worden 99 % van de dossiers unaniem goedgekeurd.”

  Personeel

  De burgemeester wil ook ingaan op het personeelsbeleid.

  “Zoals alle steden en gemeenten worden we geconfronteerd met een personeelsuitval. Het is dikwijls heel moeilijk om mensen te vinden, zeker voor bepaalde gespecialiseerde functies. Dat is vooral het geval in de sector grondgebiedszaken en voor de dienst personeel, waar al maanden geen diensthoofd meer is. Het personeelstekort leidt tot een hogere druk bij het aanwezige personeel en ook dat heeft zijn impact.”

  Beleidsmatig heeft de realisatiegraad van dossiers hieronder te lijden en dan moeten soms keuzes worden gemaakt.

  Inzet

  “Ik wil ook benadrukken, dat we met dit bestuur gedurende twee jaar de covid-crisis hebben aangepakt. Alle schepenen en hun diensten hebben zich dubbel geplooid om deze onder controle te krijgen. Dat gebeurde door massaal te testen en te vaccineren en op een werkbare manier de vele veiligheidsmaatregelen van hogerhand uit te voeren, met een enorme impact voor de burgers en de bedrijven. Ik ben het personeel hiervoor zeer dankbaar. Zij zetten zich enorm in en doen er alles aan om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken. Zij zijn immers het kloppend hart van onze organisatie en mogen niet het slachtoffer worden van eventuele meningsverschillen tussen politici.”

  Haar besluit: “De heer D’haeseleer heeft enkel tot doel de meerderheid uit elkaar te spelen en de publieke opinie te doen geloven, dat we vechtend over straat rollen, maar dit klopt niet. Als er meningsverschillen zijn, wordt daarover gediscussieerd. Maar we hebben strategische doelstellingen vooropgesteld in ons coalitieakkoord en het is nog steeds de ambitie om deze te realiseren.”

  Lees ook: Guy D’haeseleer (Forza Ninove): “Personeel is speelbal van ruzies in schepencollege.”

  MLI

  • Meest Recent
  • MEEST BEKEKEN

  Over Ons

  Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

  Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

  Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

  Contacteer ons