Weg, kerststemming

    13 december 2022

    NINOVE – De jingle bells van de kerstmuzak, voorafgaand aan de live uitzending van de gemeenteraad op 12 december, moesten al snel plaats maken voor het gebulder der kanonnen.

    De vete tussen Guy D’haeseleer (Forza Ninove) en Joost Arents (Onafh.) vormde hierbij andermaal de achtergrond. Zij dateert van eind 2018, toen deze laatste zijn gedecimeerde N-VA de rug toekeerde om een meerderheidscoalitie te vormen met de Open Vld en het Samen-kartel.

    Kleine Dender

    Tijdens de gemeenteraad van 12 december was het weer van dattum. De aanleiding: de vervanging van Joost Arents, die in september 2021 zijn ontslag had ingediend uit het directiecomité van het AGB De Kleine Dender. Blijkbaar had het tot nu geduurd vooraleer een waardige vervanger was gevonden. Sportschepen Marc Torrekens (Open Vld) wou hiervan geen halszaak maken en zich concentreren op de realisatie van het nieuwe project voor het zwembad.

    Over de mail, waarin schepen Arents zijn ontslag had aangeboden, was enkele dagen terug al veel te doen geweest. Maar Guy D’haeseleer ging er in de raadszitting nog eens uitgebreid op in. Hij zag in de argumentatie voor diens ontslag trouwens het zoveelste bewijs, dat de ‘anti-Forza-coalitie’ met spuug en paktouw aan mekaar hing en burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) haar troepen niet meer in de hand had.

    Ook Karolien De Roose (N-VA) vond hierin het zoveelste bewijs, dat haar ploeg in de lappenmand lag en lardeerde haar stelling met voetbalbeeldspraak. De burgemeester ontkende het licht van de zon niet, maar wou enkel naar de toekomst kijken en het afgesproken meerjarenplan zoveel als mogelijk realiseren.

    Teugels

    Het debat verliep nogal woelig en bijwijlen luidruchtig. D’haeseleer vond, dat de schepen niet antwoordde op zijn concrete vragen en hij enkel op post bleef omwille van de centen. Waarop Arents hem poogde een koekje van eigen deeg te serveren.

    Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open Vld) had alle moeite om de teugels in handen te houden en was duidelijk opgelucht toen hij na zowat een uur een kerstreces van 5 minuten kon inlassen als afkoelingspauze. Wijlen Wannes Van de Velde wist het al: “Kerstmis is dien dag, dat ze niet schieten.”

    Oh ja, alle raadsleden keurden op het einde van het debat de aanstelling goed van Bart Mignon (Samen) in het directiecomité van het AGB De Kleine Dender. We hadden eerder een foute stemming meegegeven, waarvoor onze excuses.

    Info: liefhebbers kunnen hierbij het volledige debat herbekijken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons